Βίκυ Αδάμου

Δασκάλα Θεατρικής αγωγής
Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων

Βίκυ Αδάμου

Βίκυ Αδάμου – Ηθοποιός – Performer – Σκηνοθέτης

Η Βίκυ Αδάμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1971.

Το 1996 πήρε το πτυχίο της, από τη Δραματική σχολή Αθηνών του Γεωργίου Θεοδοσίαδη και είναι απόφοιτος Δραματοθεραπεύτρια του κέντρου ψυχοθεραπείας “Το Έρμα”.
Το 1992 ολοκλήρωσε σπουδές στη σχολή Εφαρμοσμένων και Εικαστικών Τεχνών της
Ελένης Βακαλό.

Εργάζεται ως σκηνοθέτις, ηθοποιός και διδάσκει θέατρο σε άτομα όλων των ηλικιών.
Το 2008 συνδημιούργησε το δίκτυο παραστατικών τεχνών Κινητήρας όπου υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια ως το 2015 αναλαμβάνοντας μεγάλες δράσεις με πολιτιστικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Σήμερα συνεχίζει τις δράσεις της με τη θεατρική εταιρία Life after Death Theatre Company.

Ως δασκάλα συνεργάζεται σταθερά με το Νότιο Χώρο Τέχνης, το Θέατρο των Αλλαγών, την δραματική σχολή 92 Art και με σχολεία όλων των βαθμών εκπαίδευσης.
Διδάσκει σεμινάρια εκτός Αθήνας σε συνεργασία με τους οργανισμούς:
Βαμβακού Revival στη Σπάρτη και Terrasse Ensemble στην Ελβετία.
Έχει συνεργαστεί με τους φορείς ΚεΨυΠα, Λόγω ψυχής, Το Δίκτυο των Ανθρώπων που Ακούν Φωνές, το κέντρο ψυχικής υγείας Ροή, την Gender Alliance Initiative, την Artogether, την Liminal, στην εκπαίδευση μέσω του θεάτρου, σε καλλιτεχνικά αλλά και ερευνητικά πρότζεκτ.

Το 2022 με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού ολοκλήρωσε την έρευνα για το θέατρο, πάνω στο διττό ρόλο δημιουργού/περφόρμερ όπου συμμετείχαν σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες.
Ξεκίνησε διαλογισμό το 1995 με την Ιωάννα Γραμματικούλη και συνεχίζει. Έχει υπάρξει δίπλα σε δασκάλους και θεραπευτές όπως η Ανατολή Καραμανίδου, Ιωάννα Καμπυλαυκά, ακολουθώντας πρακτικές όπως: Yoga, Za Zen, Time Therapy, Processwork, Healing Meditation. Τα τελευταία 5 χρόνια διδάσκεται την πρακτική του QiGong Shen Dao δίπλα στον Alain Ratié.

Ως καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει παραστάσεις με θέματα όπως: ο έρωτας, οι σχέσεις των ανθρώπων μέσα και έξω από τα κοινωνικά δίκτυα, η κατάθλιψη, η κλιματική αλλαγή, η ακρόαση φωνών, η θνητότητα, ο θάνατος, η λήθη και η μνήμη, η έμφυλη βία και τα στερεότυπα.
Έχει σκηνοθετήσει 4 βίντεο για την προώθηση του εκπαιδευτικού οδηγού για την εκπαίδευση των ενηλίκων σε θέματα φύλου.

Ενημερωθείτε για τις δράσεις του Νοτίου μέσω e-mail ή δηλώστε συμμετοχή σε κάποια από αυτές.
Καλλιπόλεως 42 & Ιασωνίδου 11, Ελληνικό (100 μέτρα από μετρό)
​Τηλέφωνο: 2130.25.1001

Κοινοποιήστε τη σελίδα στα social media